Σε ποιά προϊόντα αξίζει να επενδύσω;

06.02.18
Σε ποιά προϊόντα αξίζει να επενδύσω;

Hardi, extend, leveler... Χρειάζομαι στ´αλήθεια τόσα πολλά προϊόντα;

Στον κυκεώνα των νέων προϊόντων μπορεί μια νέα τεχνίτρια να χαθεί, καθώς βγαίνουν συνεχώς καινούργια πράγματα που υπόσχονται πάντα κάτι νέο, κατι βελτιωμένο, κάτι απαραίτητο.

Ναι, αλλά χρειάζομαι πραγματικά τόσα πολλά;

Ναι και όχι. Αυτό που χρειάζεται οπωσδήποτε είναι γνώση ώστε να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε το προϊόν που μας ταιριάζει με γνώμονα τρεις παραμέτρους:

- Το αποτέλεσμα που θελουμε να πετύχουμε: Ενδιαφερόμαστε για salon nails , νύχια καθημερινά με μικρό ή μεσαίο μήκος ή θέλουμε διαγωνιστικό νύχια με extreme shapes;

- Το χρόνο που εχουμε δαπανήσουμε γι αυτο: Πόση ωρα αφιερώνουμε στο κάθε ραντεβου, θέλουμε να επενδύσουμε σε προϊόντα και εκπαίδευση ώστε να ξέρουμε τα παντα για το χτίσιμο των νυχιών ή χρειαζόμαστε ένα βοηθητικό προϊόν για να καμουφλάρουμε ένα σπάσιμο;

- Το κόστος που διαθέτουμε προς επίτευξη αυτού του στόχου: Η επένδυση σε χρόνο συνήθως ακολουθεί την επενδυση σε κόστος. Μια τεχνίτρια που κάνει συστηματικά χτιστά νύχια θα εχει τζελ, πινέλα, primer, uv base gel.

Σε κάθε άλλη περίπτωση παρατίθενται τα δημοφιλέστερα ημιμονιμα προϊόντα χτισίματος Semilac με τις ιδιότήτες και τις διαφορές τους.

Leveller base: Βάση (όπως φαίνεται και στο όνομά της) που φτιάχτηκε για να διορθώνει ατέλειες στην επιφάνεια της ονυχικής πλάκας. Έχει υψηλότερο ιξώδες* από την κλασική βάση ώστε να μπορεί η τεχνίτρια να κάνει φυσική ενισχύση με εύκολο και γρήγορο τρόπο, σχεδόν όπως βάφει. {Μέθοδος στρώση + σταγόνα **}

Σαν το Hardi milk και Hardi white;

Όχι, γιατί η οικογένεια Hardi απαιτεί base. Κατα τ´άλλα, η εφαρμογή γίνεται σχεδον όπως βάφουμε. Base Extend Ακόμη μία βάση που κάνει ό,τι και η leveller (βλ παραπάνω) και επιπλέον μπορεί να προεκτείνει έως 1 cm.

Δηλαδή κάνει ό,τι το Hardi ;

Όχι, γιατι το Hardi απαιτεί εφαρμογή βάσης πριν την εφαρμογή του.

Hardi clear, Hardi rosa: Χτίζει μικρές προεκτάσεις ως 5mm. Απαιτεί τη χρήση βάσης, κατά προτίμηση κλασικής base.

Εχω 2 σε 1 και vitamine base. Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτές για βάση πριν από το Hardi;

Για βέλτιστα αποτελέσματα και σωστή πρόσφυση καλό είναι να χρησιμοποιείται η κλασική base. Μπορώ να βάλω leveller ή extend πριν το Hardi; Δεν προτείνεται, γιατι παρ´όλο που θεωρητικά δεν είναι λάθος, θα αυξήσει χωρίς λόγο τον όγκο του χτισίματος και ενδεχομένως να δυσκολέψει της διαδικασία διαμόρφωσης.

*ιξώδες= πυκνότητα όταν πρόκειται να περιγράψουμε γέλες και ρητίνες

** ζητήστε να ενημερωθείτε για τη μέθοδο στρώση + σταγόνα στις εκθέσεις ή στα καταστήματα Semilac

Κείμενο Μαριάνθη Τσιτσοπούλου