Τα συνηθέστερα λάθη κατά την εκτέλεση μανικιούρ με απλό βερνίκι

19.06.15

1. Τα απεριποίητα ή τα μη κομμένα πετσάκια: κάνουν το βερνίκι ξεχιλίζει και η περιοχή γύρω απο τα νύχια καταλήγει βαμμένη. 

 

2. Το ακατάλληλο λιμάρισμα των νυχιών ή η έλλειψη του: τότε καταλήγουμε με ένα ανομοιόμορφο σχήμα και μήκος και έχουμε απουσία ισιώματος γραμμής του ελεύθερου άκρου.

 

3. Η κακή ποιότητα του βερνικιού: εδώ η τιμή εξαρτάται απο την ποιότητα, ένα φθηνό βερνίκι περιέχει αμφιλεγόμενες ουσίες με αποτέλεσμα μετά την χρήση του να αποχρωματίζεται και να ξηραίνεται η φυσική πλάκα του νυχιού.

 

4. Η πήξη του βερνικιού: το πολύ πηκτό βερνίκι απλώνεται δύσκολα και αφήνει παχιά δύσκολη στο στέγνωμα επιφάνεια η οποία μερικές ώρες μετά το βάψιμο εξακολουθεί να είναι μαλακιά και ραγίζει. Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το βερνίκι σε καλή κατάσταση, θα πρέπει μετά την χρήση του 1/3 της ποσότητας του θα πρέπει να προσθέσουμε μερικές σταγόνες απο ειδικό δυαλιτικό για βερνίκια.

 

5. Η μη χρήση βάσης και γυαλιστικού: η παραμέληση της βάσης αποτελεί αιτία για αποχρωμάτωση της φυσικής πλάκας του νυχιού, δεν αυξάνεται η επικόλληση του χρώματος και η εφαρμογή του βερνικιού γίνεται πιο δύσκολη. Η αποφυγή του γυαλιστικού δεν καθιστά πιο γρήγορο το στέγνωμα, δεν σκληραίνει και δεν προστατέυει απο τους εξωτερικούς παράγοντες, επίσης δέν αυξάνεται η ανθεκτικότητα.